Voor het ABC


Kikkers


Je gaat een heleboel leuke en spannende dingen leren bij de kikkergroep. Je leert bijvoorbeeld hoe je te water moet gaan en vervolgens hoe je door het water moet lopen. Bijvoorbeeld lopen als dieren zoals springen als een kikker, een giraffe (hoog) of een muis (laag) of een konijntje (huppelen) enz. Verder leer je om met je hoofd onder water te kunnen, je adem in te houden en je ogen open te houden. Je kunt dan bijvoorbeeld voorwerpen opduiken van de bodem. Wat ook heel belangrijk is, dat je leert wat je moet doen als je valt of als je het evenwicht verliest. Je leert weer rechtop te gaan staan na een val.

Dit alles wordt verwerkt in de vorm van opdrachten, spel of progressieve oefeningen.

De onderdelen die hieronder staan moet je kunnen om door te gaan naar de zeepaardjes:


Zeepaardjes


Je gaat een heleboel leuke en spannende dingen leren bij de zeepaardjes. Je leert bijvoorbeeld door een hoepel te duiken als een echt zeepaardje, om je vervolgens onder water verder te bewegen. Je leert om goed voorwerpen van de bodem op te duiken, je moet hierbij goed je ogen open houden. Verder ga je al een beetje oefenen met de borstcrawl en de rugcrawl. Tevens leer je om jezelf goed boven water te houden als je bijvoorbeeld van een mat af valt. Je gaat ook al eens naar het diepe bad toe, dat is pas echt spannend.

Dit alles wordt verwerkt in de vorm van opdrachten, spel of progressieve oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan kringspelen of verhalen die verteld worden waarbij je ondertussen allemaal oefeningen moet doen. Er worden ook wedstrijdjes gehouden.

De onderdelen die hieronder staan moet je kunnen om door te gaan naar de pinguïns


Pinguïns


Je gaat een heleboel leuke en spannende dingen leren bij de pinguïns. Je gaat verschillende springvormen vanaf de kant doen als een echte pinguïn. Je leert te zitten op de bodem van het zwembad. Ook ga je als echte pinguïn veel onder water oefenen, je gaat bijvoorbeeld onder een mat doorzwemmen. Je leert een handstand te maken of zwemt onder de benen door van een andere pinguïn. Je leert met een bal te zwemmen en wat je allemaal nog meer voor leuke dingen kunt doen met de bal in het water. Verder zul je als pinguïn al veel meer in het diepe bad gaan oefenen.

De onderdelen die hieronder staan moet je kunnen om door te gaan naar de dolfijnen.