Zwemlessen


De zwemlessen van de Watervrienden worden gegeven in Zwembad De Wiel - Schagen Actief in Schagen op vrijdagavond. Wij geven een half uur zwemles, daarna hebben de leerlingen nog ongeveer 10 minuten om zelf te spelen.

Voor de planning klik hier.

Wij geven les voor verschillende diploma's, waaronder ook het A, B en C diploma. Maar het halen van een diploma is bij ons niet het belangrijkste. Wij vinden het belangrijker dat kinderen plezier hebben in het (samen) zwemmen en zichzelf kunnen redden. Daarom is het belangrijk dat kinderen goed watervreesvrij zijn. Hier besteden wij dan ook heel veel tijd aan. Dit doen wij op een manier die aansluit bij de belevingswereld van de leerling. Bij kleine kinderen wordt er dus voornamelijk veel spelenderwijs aangeleerd.

Ook bij de andere groepen wordt er veel aandacht besteed aan de manier waarop wij lesgeven. Het nieuwe A, B en C diploma is opgebouwd uit een zestal basiselementen, die wij veelvuldig terug laten komen in de lessen.  De lessen zijn zo heel afwisselend en de leerlingen ervaren dit zeker als heel positief. Zo wordt het accent gelegd op het zwemmen en niet alleen maar op het behalen van een diploma. Ook hopen wij op deze manier dat de leerlingen, ook na het halen van het C diploma, actief blijven zwemmen binnen onze vereniging.

Want na het halen van het zwemdiploma is er nog veel meer te doen. Zo geven wij ook les voor de zwemvaardigheidsdiploma's. Verder kan je bij ons snorkelen, survivalzwemmen en waterpolo.  Voor de volwassen zwemmer is er eveneens genoeg te doen. Gewoon op eigen gelegenheid baantjes zwemmen of onder begeleiding trimzwemmen.

Maar er is nog meer te doen: Zo besteden wij ook tijd aan bijzondere feesten. Zo doen wij vaak wat extra's met het Sinterklaasfeest, met Kerstmis. Ook wordt er een keer per jaar een Help Plons georganiseerd. Al deze speciale activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep 'Zwemactiviteiten'. Klik hier als je meer wilt weten over deze werkgroep. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer vrijblijvend kijken of meezwemmen. Meldt dit wel even via ons email adres.


Ouder kindzwemmen


Het ouder kind zwemmen houdt in dat u zelf met uw kind in het peuterbad mag zwemmen. U krijgt geen les. U kunt gaan ouder kind zwemmen vanaf dat uw kind ongeveer 6 maanden oud is. Zodra uw zoon/dochter 4 jaar wordt gaat het leszwemmen bij de kikkers.
Het ouder kind zwemmen is voor kinderen tot en met drie jaar. Het ouder kind zwemmen gaat ook onder uw eigen verantwoordelijkheid. U bent er dus altijd bij als uw kind gaat zwemmen. De kosten voor het ouder kindzwemmen vindt u onder het kopje contributie.


Veel gestelde vragen


Wat zijn de begintijden van de lessen? (de "lessen" duren 40 minuten)

Diploma A, B en C : Vrijdag 18.00 en 18.45 uur
Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 : Vrijdag 19.30 uur
Snorkelen A, B en C : Vrijdag 18.45 uur
Survivalzwemmen : Vrijdag 19.30 uur
Waterpolo: Vrijdag 19.30 uur
Trimzwemmen: Vrijdag 18.45 uur en 19.30 uur


Waar kan ik het aanmeldingsformulier vinden?
Deze kunt u vinden in het tabblad contact onder de vertrouwenspersoon.